Woonmall Alexandrium is dé overdekte woonboulevard van Nederland.
Je vindt bij ons meer dan 55 woonwinkels, van bedden en keukens tot zitmeubelen, verlichting en volledige woninginrichting. Maar dat is natuurlijk niet alles. Wij bieden een complete ervaring aan onze bezoekers door jullie bij elk bezoek te inspireren met onze podia die gestyled worden door onze trendwatcher. De podia worden van de laatste trends voorzien en je vindt hier de meest unieke noviteiten terug. Een keuken die nog niet op de markt is, maar waar jij als gast van de Woonmall al even naar kan kijken, een unieke bank die je nog nooit ergens anders hebt gezien of gewoon een prachtig gedecoreerde eetkamer op een manier gedecoreerd om jou te stimuleren
out-of-the-box te denken in jouw manier van aankleden van een ruimte.

Wij doen er alles voor om jou te inspireren en vooral creatief op weg te helpen van jouw huis een thuis te maken.

Een stukje geschiedenis

De geschiedenis van Woonmall Alexandrium in Rotterdam begint in de jaren ’90. Het concept van een woonmall, waar diverse woonwinkels onder één dak te vinden zijn, was destijds een relatief nieuw fenomeen in Nederland. Het idee was om een groot winkelcentrum te creëren waar mensen alles op het gebied van wonen en interieur konden vinden.

Opening

Woonmall Alexandrium opende haar deuren officiëel in 1996 en werd al snel een populaire bestemming voor mensen die op zoek waren naar meubels, woonaccessoires en inspiratie voor hun interieur. Met een oppervlakte van meer dan 50.000 vierkante meter was het destijds een van de grootste woonmalls in Europa. Het succes van Woonmall Alexandrium leidde tot de uitbreiding van het complex. In de loop der jaren werden nieuwe vleugels toegevoegd en het winkelaanbod werd steeds verder uitgebreid. Hierdoor werd Woonmall Alexandrium niet alleen een favoriete plek voor inwoners van Rotterdam, maar trok het ook bezoekers uit andere delen van Nederland en zelfs uit het buitenland. In het midden van de oprit van de Woonmall is een prachtig kunstwerk geplaatst, ontworpen door Ineke Visser. 
Een uniek lichtobject wat je niet kan missen!

Het Polderhuis

Voordat de Woonmall hier haar deuren mocht openen stond er (en staat er nog steeds) een polderhuis. Oorspronkelijk is dit huis in 1931 gebouwd als onderkomen voor het bestuur van de polder Prins Alexander en hier werden vroeger poldergelden geïnd. De polder – waar nu Woonmall Alexandrium staat – is vernoemd naar prins Alexander – die leefde van 1851 tot 1881.

Omdat het polderhuis een stukje historie vormt, was het niet toegestaan het af te breken en bleef het gebouw op zijn oorspronkelijke plek 

staan. De Woonmall is hier later omheen gebouwd en het polderhuis is nog steeds te zien vanaf de weg, maar ook toegankelijk voor onze bezoekers. Het is een onderdeel geworden van de winkel van Rivièra Maison. Het huis heeft nog veel van haar originele elementen. 

De beginjaren

In de beginjaren waren vooral traditionele woonwinkels vertegenwoordigd in Woonmall Alexandrium, maar met de opkomst van nieuwe trends en interieurstijlen werd het aanbod steeds diverser. Van modern en minimalistisch tot klassiek en landelijk, bezoekers konden allerlei woonstijlen ontdekken en zich laten inspireren door de nieuwste trends.

Naast de woonwinkels bood Woonmall Alexandrium ook ruimte aan diverse horecagelegenheden en andere services, waardoor een dagje winkelen hier een complete ervaring werd.

Veranderingen

De woonbranche veranderde door de jaren heen, mede onder invloed van de opkomst van online winkelen. Ook Woonmall Alexandrium ontkwam niet aan deze ontwikkelingen. De mall moest zich aanpassen aan de veranderende behoeften van consumenten en de toenemende concurrentie.

Door de jaren heen bleef Woonmall Alexandrium echter innoveren en vernieuwen. Regelmatig werden er evenementen en acties georganiseerd om bezoekers aan te trekken en te verrassen. Ook werden nieuwe concepten geïntroduceerd om de beleving van het winkelen te versterken, zoals speciale interieuradviesdagen en thematische exposities.

Heden en de toekomst

Met zijn rijke geschiedenis en voortdurende aanpassingen heeft Woonmall Alexandrium zijn positie als een toonaangevende woonmall voor wonen en interieur in Rotterdam weten te behouden. Het blijft een geliefde bestemming voor iedereen die op zoek is naar inspiratie en de nieuwste trends op het gebied van wonen en interieur.  Woonmall Alexandrium blijft altijd vernieuwend en inspirerend. Denk aan gestylede podia door de woonmall heen, ingericht naar de laatste woontrends, de unieke winkels die je hier kan bezoeken en ook nieuwe winkelformules die haar deuren hier willen openen. De Woonmall heeft in 2023 haar logo en huisstijl vernieuwd om zo ook weer klaar te zijn voor de aankomende 25 jaar! 

Missie en visie van Woonmall Alexandrium

Onze Visie:

Wij vinden dat een Woonmall een plek van inspiratie moet zijn. Waar bezoekers verrast worden door woonconcepten voor alles in en rondom het huis. Een bestemming met een groot aanbod woonwinkels die kwaliteitsproducten aanbieden die ook op lange termijn kostbaar blijven.

Woonmall Alexandrium is die plek. Een overdekt centrum waar de verbeelding spreekt en de creatiefste woonadviseurs van Nederland hun ideeën delen. Hier geven de wooninspirators inzicht in de onverwachte mogelijkheden die jouw huis biedt. En de manier waarop je mooiheid toevoegt.In de Woonmall creëren we jouw ideale woonsfeer, niet zomaar een interieur. Met waardevolle aankopen waar je nog lang van geniet.

Onze Missie:

Onze wooninspirators verrassen je elk bezoek met originele ideeën voor jouw huis

‘Altijd inspiratie voor jouw perfecte woonsfeer’.

HMC college

In Woonmall Alexandrium bevindt zich op de 2e etage een klaslokaal van het HMC. HMC staat voor hout- en meubileringscollege. Het Hout- en Meubileringscollege (HMC) leidt studenten op tot creatieve vakmensen voor wie nu en in de toekomst plek is op de arbeidsmarkt. Wanneer een student een opleiding volgt bij het HMC leert hij/zij niet alleen een vak tot in de puntjes te beheersen, maar ook vaardigheden te verwerven die nodig zijn om tijdens het werkend leven te blijven ontwikkelen.

Het vak van meubelmaker of dat van interieurontwerper is de laatste tien jaar enorm veranderd. Dat zal de komende tijd niet anders zijn. Terwijl niemand kan voorspellen welke innovaties zich in het vak precies zullen voordoen, is één ding zeker: verandering is een continue factor. Voor een vakschool als het HMC is het daarom belangrijk dat studenten meerdere talenten ontwikkelen: naast de technische vakvaardigheden ook een ondernemende houding en aanpassingsvermogen. Want alleen de nieuwsgierige vakman die voortdurend op zoek is naar verbetering, is duurzaam inzetbaarheid.

Studenten van het HMC krijgen les in de Woonmall
Het HMC heeft al jarenlang een nauwe samenwerking met Woonmall Alexandrium. Voor de studenten van de opleiding Verkoopadviseur van HMC Rotterdam is er een speciaal lokaal in de Woonmall waar zij een dag of een dagdeel les krijgen. De studenten zitten op deze manier dicht bij hun potentiële werkgevers en ook versterkt de theorie en de praktijk het leerproces. De ondernemers van de woonmall delen graag hun kennis met de HMC’ers en ook staan zij open voor nieuwe ideeën.

Jaarlijkse expositie
Sinds 2014 organiseren wij al jaarlijks, in de maand september, een expositie in het atrium van de woonmall. Gasten kunnen hun stem uitbrengen op prachtige ontwerpen van afgestudeerde studenten in de categorie meubel- en interieurontwerp. Het beste ontwerp per categorie ontvangt de Woonmall Alexandrium Publiekaward. 

Samenwerking Woonmall Alexandrium en het HMC
De woonmall staat altijd open voor projecten met het HMC. Zo vond 2019 het nationaal kampioenschap voor interieuradviseur plaats. Twee dagen lang streden 12 mbo-studenten, van diverse scholen uit heel Nederland, tegen elkaar om de beste interieuradviseur van Nederland te worden. 

    

Ondernemen in Woonmall Alexandrium?

Ondernemen in Woonmall Alexandrium betekent ondernemen in een inspirerende omgeving waar creativiteit en collectiviteit voorop staat. Veel van onze winkels zitten al jaren in onze woonboulevard, waaronder Hoogenboezem. Hoogenboezem vertelt jou graag waarom:

“Onze winkel is inmiddels 20 jaar gevestigd in de Woonmall en wij zijn nog steeds blij dat 1 van onze woonwinkels hier onderdeel van uitmaakt. Niet alleen houden we van de Rotterdamse mentaliteit en identiteit, maar de gebundelde kracht en de collectiviteit die het uitstraalt richting de klant is van grote meerwaarde. Een overdekt centrum dat niet te groot is en ook niet te klein, met een heel divers aanbod op het gebied van wonen en slapen inclusief keukens, vloeren, verlichting en horeca waar het heerlijk verblijven en winkelen is. Daarnaast zorgt de ambitie van de Woonmall om altijd in beweging te zijn in combinatie met de inspirerende en gastvrije omgeving dat we de juiste klanten naar onze winkel trekken” – Marian Hoogenboezem

Heb jij interesse om te ondernemen in Woonmall Alexandrium en wil je nog meer over ons weten? Stuur dan een e-mail naar info@woonmallalexandrium.nl en stel jouw vraag. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met jou op.

Blijf altijd geïnspireerd, volg ons!

Volg jij ons al op social media? Kijk op Instagram, Facebook en natuurlijk Pinterest voor inspiratie, woontips, woontrends, nieuws en meer. 

Altijd on trend met onze nieuwsbrief

To top

Blijf altijd geïnspireerd, volg ons!

Volg jij ons al op social media? Kijk op Instagram, Facebook en natuurlijk Pinterest voor inspiratie, woontips, woontrends, nieuws en meer.