Voorjaarstrend 2023: Color Vibe

Er zit volop kleur, energie en dynamiek in dit interieur van de trend Color Vibe; een frisse, sportieve sfeer die uitnodigt om positief te wonen en te leven. De basis bestaat uit naturellen en wit tinten die worden ‘wakker geschud’ door blauw, rood en accentjes in turquoise, geel en oranje. Sportieve strepen, blokken, cirkels en ribbels creëren een modern en levendig interieur. Trendwatcher Monique van der Reijden vertelt over de laatste woontrends en geeft tips.


Foto: fauteuil Kudo van Leolux, behang hovia en spiegel Magis

 

RONDE EETTAFEL
Geometrische vormen en ergonomisch design maken dit interieur kunstzinnig en sportief. De levendige kleuren hebben direct invloed op de zintuigen en activeren je om te bewegen en vrolijk te zijn. Vooral in de eetkamer is van oudsher al rood de belangrijkste accentkleur (rood activeert direct de eetlust!). In combinatie met blauw ontstaat een nieuw gevoel dat zowel in de mode als in het interieur het nieuwe wonen laat zien. Nieuw is wit als trendy accentkleur; het orgt voor een cool effect als je er op gaat letten 


Foto: tafel Plissé Midj Italia van Houweling Interieur

 

TOPDESIGN
De nieuwe eettafel ontworpen door topontwerper Paola Navone voor Midj is een ‘designster’ tijdens de voorjaar/zomer trends in Woonmall Alexandrium. Het marmeren tafelblad geeft de tafel een luxe uitstraling en het uitlopende onderstel in rood maakt de tafel een echte eyecatcher. Door de naturelkleurige eetkamerstoelen is de sfeer mooi in balans. De blauwe wand is een mooie referentie naar de natuur die ook natuurlijk aanvoelt in de ruimte en een verkoelend en rustgevend effect heeft.


Foto: bank Leolux Bellice en Kudo van Piet klerkx

 

ZONSONDERGANG
De oranje bank maakt net als in de jaren zeventig een enorme come-back in het interieur. Bekleed met nubuck, chenille of bouclé stof is het plaatje helemaal retro chic. Door te combineren met lichte naturellen wordt de sfeer weer anno 2023. Tip: mix met pastelgele accessoires en hier en daar een tikkie felgroen voor styling volgens de laatste woontrends.


Foto: plissé tafel van Midj Italia en thermoskan Plissé van Alessi

 

STRUCTUUR
Voelbare structuren activeren de tactiliteit van een ruimte en verhogen daarmee het gevoel van well-being. Net als in de natuur kan een structuur zacht, vloeibaar, ruw, rond, bobbelig of scherp aanvoelen en dat boosten we na in huis. De ribbelstructuur is de belangrijkste grafische structuur dit seizoen. De natuurlijke materialen zoals hout en natuursteen (ook de look-a-likes in plaatmaterialen) hebben organische structuren die we in vloeren, tafelbladen, kasten-fronts en accessoires duidelijke voelen.


Foto: Woonaccessoires Pols Potten & Blue Portrait van Houweling Interieur

 

FEL BLAUW
Spelen met blauw zien we in alle hedendaagse woonstijlen terug. De referentie naar de zee maar ook naar sport als bron van inspiratie is een trend. Speel met matte en glanzende effecten voor dynamiek. De mix van blauw met oranje is 100% modisch en hip.


Foto: dekbedovertrek Blue Moon van Auping 

SLAPEN IN WEELDE
In de trend Color Vibe slapen we gezond in een ergonomisch ontwikkeld bed van Auping onder een nieuw dekbed dat gedecoreerd is met de hipste kleuren – blauw en oranje – in een grafisch blokpatroon. Laat deze accentkleuren ook terugkomen in de rest van de witte en naturellen basis. Een rond of organisch gevormd vloerkleed is een must-have voor het verhogen van de warmte beleving; mooi dan weer in een pastelvariant op blauw of oranje.


Foto: kast Pastoe – Noon van Piet Klerkx

 

COLORBLOCKING
Met een lage dressoirkast creëer je opbergruimte in je interieur zonder te veel ruimtelijkheid te verliezen. Door de kast te stylen met een mix van accessoires, een kunstwerk en bloemdecoratie versterk je de sfeer. Deze kast van Pastoe via Piet Klerkx is een echte designklassieker waarvan je de kleuren van de fronts zelf kan kiezen. Deze reeks van oranje naar donkerrood geeft een gradiënt effect maar je kunt ook meer contrastkleuren met elkaar combineren of voor monochrome gaan. De belangrijkste regel is dat je kleuren kiest die passen bij je persoonlijke smaak.

Meer weten over deze trend? Kijk onze video waarin Monique meer vertelt over het toepassen van de trend ‘Color Vibe’.

Meer nieuws

Wij zijn tweede pinksterdag geopend!

Woonmall Alexandrium viert de lente en jij mag meehelpen in de voorjaarstuin!

Hemelvaartsdag geopend

Voor kinderen is er weer van alles te doen op Hemelvaartsdag. Kom langs en laat je inspireren.

Hoe verhoog ik de sfeer en het comfort in mijn woonkamer? Vraag het de woonexpert!

Kijk onze nieuwste video waarin we jou korte tips geven om de sfeer en het comfort in jouw woonkamer te verhogen.

Win jouw woonwens t.w.v. € 1.000,-

Maak vanaf 10 april kans op een wooncheque t.w.v. € 1.000,- of € 1.000,- cashback op jouw aankoop!

Tweede paasdag vieren wij met jou!

Paasspeurtocht, paaseieren en de aftrap van onze winactie #winjouwwoonwens!

Voorjaarstrend 2023: Natural Source

Spelen met natuurlijke kleuren in deze prachtige nieuwe voorjaarstrend
To top