Voorjaarstrend 2023: Solar Energy

Niets heeft zo’n verkwikkend vermogen als de zon. In deze nieuwe trend Solar Energy is het de kracht, de kleurenreeks en de energie van de zon als inspiratie voor het interieur. Vooral in de slaapkamer is bij het ‘opstaan en slapengaan’ moment het heerlijk om de sfeer van de zonsopgang en zonsondergang te beleven. De mix van pastel oranje, geel en paars is een weldaad voor een opwarmend en zwoel gevoel in huis. Trendwatcher Monique van der Reijden vertelt over de laatste woontrends en geeft stylingtips.

 


Foto: Behang Temperate van hovia, linnen beddengoed en bed van Sleepfast en woonaccessoires via Bouwman en Potter

 

IRISEREND & GRADIENT
Niet 1 kleur maar een reeks van iriserende kleuren zoals we die in de lucht zien bij zonsondergang. De zwoele uitstraling en warmte van de zon beleven we graag ook in het interieur. In combinatie met natuurlijke materialen zoals hout, glas en steen voelt het binnen als buiten aan. Het warme kleurenpalet in de slaapkamer krijgt nog meer zuidelijke vibes met linnen als bedtextiel.

 

VAKANTIEGEVOEL
Gezond slapen is ontzettend belangrijk en dat begint bij een goed bed en bedtextiel. De sfeerbeleving in de slaapkamer is zo natuurgetrouw met naturellen in de basis maar met de nieuwe trendkleuren geel en oranje daaraan toegevoegd. Handgemaakte vazen, bankjes en tafeltjes geven de kamer iets ambachtelijks en zo waan je je al snel op een warm vakantieoord in Zuid-Frankrijk. Een nonchalante styling is key voor de ultieme luxe.


Foto: Woonaccessoires Feelings Wonen van Bouman en potter en Schilderij HK Living

 

GEKLEURD GLAS
Niet alleen keramiek maar ook gekleurd glas zien we steeds meer in de vorm van vazen, kandelaren en kleine sculpturen. Het liefste met een structuur zoals een bobbel of ribbel of gradient. Bruin- en oranje passen mooi bij deze Solar Energy trend. Abstracte schilderijen met hippe trendkleuren zijn de hype van 2023.

Foto: woondecoratie Trendhopper SS23

 

GEZELLIG HOEKJE
We besteden meer aandacht aan alle hoeken van de kamer om te decoreren. Met drie kleine bijzettafeltjes die verschillen in hoogte creëer je al snel meer dynamiek en sfeer dan 1 lage tafel. Kandelaren met gekleurde (en gedraaide) kaarsen, iriserende vasen en een mooie voorjaarstak brengt geluk. Voor de liefhebbers is een paarse en oranje wand de ultieme retro mix van het jaar.


Foto: Philips Hue Signe van Van Den Heuvel Verlichting

 

GEKLEURD LICHT
De nieuwste sfeerverlichting barst van de kleurbeleving. De Philips Hue Signe vloerlamp projecteert een verloop van kleur op de wand zodat je ook binnen een mooie referentie hebt naar de zonsondergang. De sfeer in huis is s’avonds zo snel warm en gezellig te maken.


Foto: dekbedovertrek Suga van Kayori

 

ORGANISCHE DESSINS
Steeds meer dessins zijn op de natuur geïnspireerd met voor op je bed kleurrijke dekbedovertrekken qua patroon lijken op natuursteen of een abstract uitzicht op de zee. De oranje-geel-bruine kleurencombinatie haakt in de op de woontrends voor zomer 2023.


Foto: behang Temperate van Hovia, houtenlatjes van De Bommel Meubelen en spiegel Splash van Hoogenboezem

 

MUST HAVES
De wandspiegel met een organische vorm is een must have voor deze zomer. Dit exemplaar Splash van Hoogenboezem doet denken aan een plas water met wat kleine drubbeltjes ernaast. Heel decoratief met als styling tip: hang de spiegel niet te hoog!
Het behang Temperate van Hovia is ook een echte musthave. Dit gradient behang is weliswaar kleurrijk maar voelt heel rustgevend en warm aan in het interieur.

Meer nieuws

Tweede pinksterdag geopend

Op Tweede Pinksterdag zijn wij geopend van 12:00-17:00 uur

Hemelvaartsdag geopend

Op Hemelvaartsdag zijn wij geopend van 12:00-17:00 uur.

Photowall actie

Doe mee aan onze winactie en maak kans op een wooncheque t.w.v. € 250,-!

Kom wooninspiratie op doen op tweede paasdag

Tweede paasdag zijn wij geopend van 12:00-17:00 uur. Leuke activiteiten voor jong en oud!

Voorjaarstrend 2024: Fashion Luxury

De Fashion Luxury trend draait om een filmische sfeer in huis waarin luxe materialen zoals bont, fluweel en cashmere een optimaal gevoel van well-being, rijkdom en glamour creëren.

Voorjaarstrend 2024: The Soft Room

In deze trend draait alles om ronde vormen, vloeiende lijnen, zachte materialen en nieuwe pastellen als trendaccenten in een oase van licht!
To top

Blijf altijd geïnspireerd, volg ons!

Volg jij ons al op social media? Kijk op Instagram, Facebook en natuurlijk Pinterest voor inspiratie, woontips, woontrends, nieuws en meer.