Wie is jouw favoriete young designer!

De studenten van het HMC (Hout- en Meubileringscollege) hebben dit jaar opnieuw schitterende afstudeerprojecten gerealiseerd. Woonmall Alexandrium, samen met trendwatcher Monique van der Reijden, heeft een selectie gemaakt van de meest inspirerende ontwerpen van jonge meubelontwerpers en interieurstylisten.

Deze indrukwekkende projecten zijn te bewonderen in het atrium van Woonmall Alexandrium, waar ze zijn onderverdeeld in twee categorieën: Meubelontwerp en Interieurontwerp. Ontdek de creativiteit en het vakmanschap van de designers, terwijl je door de expositie wandelt en jezelf laat inspireren door de innovatieve ideeën. Bij elk project vind je foto’s en uitgebreide informatie over de ontwerper en het ontwerp.

We nodigen je van harte uit om op 22 september naar Woonmall Alexandrium te komen voor de feestelijke prijsuitreiking.

Het project met de meeste stemmen wint € 400,- en een unieke bokaal. Wie gun jij deze mooie prijs? Op 22 september maken wij de winnaar van de publieksawards bekend tijdens een feestelijke bijeenkomst. Ben jij er ook bij? Vanaf 14:00 uur is er een inloop met hapje en drankje en om 14:30 uur maken wij de winnaars bekend.

Categorie Meubelontwerp

DSC00407

Monochrome Elegance
Jasper van Oort

Ik heb een Japans geïnspireerd dressoir ontworpen en gemaakt, waarbij ik het contrast van licht en donker wilde uitdrukken.

Door mijn duidelijke vormentaal en aspecten die voorkomen in het meubel zelf, wijkt het af van een standaard dressoir.

Ik heb me laten inspireren door de traditionele Japanse principes, architectuur en houtbewerking technieken. Voor mij komen deze 3 punten standaard terug aan het begin van mijn ontwerpproces.

Het publiek moet op mij stemmen omdat ik een enthousiaste jonge meubelmaker/-ontwerper ben die graag in de toekomst verder wilt in het vak. Daar zou deze prijs mij erg bij helpen.

De €400,- zou ik investeren in onderzoek om zo mijn materiaalkennis en techniek te verbreden. Ook zou ik mijn thuis werkplaats willen uitbreiden zodat ik thuis mijn ontwerpen kan realiseren.

DSC00342

Amalgam of the Menagerie
Maud Hollemans

Deze speltafel is gemaakt van duurzaam inlands essen en gekleurd met Monocoat olie voor een kleurrijke uitstraling. Aan de hoofeinden bevinden zich meerdere opslag kleppen waar spelers hun accessoires op kunnen bergen. Centraal in de tafel ligt een Tv-scherm met daarop een gerasterde plexiglas beschermplaat die samen het spelbord vormen.

Het ontwerp is tot stand gekomen door mijn vrienden, het genootschap, een olie kleur te laten kiezen en van de selectie een mozaïek-achtig blad te ontwerpen die ieder hun eigen hoek en klepje geeft.

Het winnen van de Publieksprijs brengt mij dichter bij mijn doel om kunstige en kleurrijke producten op de steeds verder opbloeiende game markt te brengen.

DSC00358

Salontafel
Rody Kooij

Het is een prachtige ronde salontafel gemaakt met led lichtjes, steenfineer, notenfineer en een tafelbladontwerp met ladegeleiders voor extra bergruimte. Deze unieke tafel combineert materialen op een stijlvolle manier en creëert een sfeervolle ambiance met de led lichtjes. Het is geïnspireerd vanuit mode en functionaliteit. Mensen moeten op mij stemmen vanwege de vakmanschap, creativiteit en oog voor detail. Met de 400 euro die ik win, plan ik te investeren in gereedschap of andere benodigdheden voor toekomstige projecten.

DSC00369

De Gibbonstoel
Tom & Edward

Bij de Gibbonstoel komen duurzaamheid, comfort en stijl samen. Deze luie loungestoelen wordt gekenmerkt door zijn ronde vormen, brede zitvlak en lange armleuningen. Hierdoor zijn ze uitermate geschikt om lekker onderuitgezakt te hangen. Vandaar de naam Gibbon, de aap met de lange armen en de enige mensaap die zittend slaapt.

De stoelen zijn vervaardigd uit hergebruikt hout van afgedankte tafels en daarmee een volledig duurzaam product. Hiermee hopen wij een kleine bijdrage te leveren aan de strijd tegen ontbossing en daarmee het beschermen van de prachtige diersoorten die hierin leven. Ook zouden wij 100% van het prijzengeld willen doneren aan het WWF. Het WWF werkt aan  behoud en herstel van bossen. Dit doen zij samen met lokale en inheemse gemeenschappen, overheden, andere organisaties en bedrijven.

DSC00393

Leather Bar Cabinet
Herman de Jong

Er is een retro kast ontstaan uit diverse schetsen en materialen die zijn samen gevoegd tot een concept. Het materiaal is uniek met notenhout, de ledere bekleding van de kast en de leistenen binnen achterwand. Er is in de bouw van de kast veel tijd en passie in gegaan. Er zijn dus weinig woorden voor nodig om dit meubel te beschrijven, alles spreekt voor zichzelf.

Met € 400,- ga ik verder investeren in mijn bedrijf. De Jong Collection Interieurbouw om het verder te ontwikkelen.

DSC00414

Verstelbare tekentafel
Simon Vissers

Dit is een reconstructie van een ontwerp van Amerikaanse ontwerper Kyle Hobratschk. Op basis van een enkele foto heb ik een volledig tekenpakket samen kunnen stellen om een eigen versie van de tafel te kunnen maken. Ik ben op het idee gekomen om een tekentafel te maken omdat ik graag werktekeningen met de hand produceer. De tafel geeft mij de mogelijkheid om comfortabel en veelzijdig te kunnen werken en leid tot betere resultaten in mijn werk. Daarnaast dient het ook als een constante bron van inspiratie wanneer ik bezig ben met mijn toekomstige projecten.

De prijs van €400 zal ik gebruiken om materiaal aan te schaffen voor mijn meesterstuk in het laatste jaar van mijn opleiding.

Categorie Interieurontwerp

DSC00387

Van post naar (t)huis
Charlotte Wagner

Dit voormalige postkantoor heeft een transformatie ondergaan naar een hedendaagse woning, voorzien van een sfeervol en minimalistisch interieur. De woning heeft een lange gang, ruime ruimtes, hoge plafonds en veel lichtinval door de hoeveelheid ramen. Het nieuwe ontwerp versterkt deze pluspunten van de woning. Zo is er een uitnodigende gang, ruime leefkeuken met eetkamer en sfeervolle woonkamer ontworpen. Hierin staan duurzame materialen, organische vormen en structuren en warme kleuren centraal. Dit resulteert in een verfijnde en uitnodigende sfeer in iedere ruimte.

Dit monumentale pand diende in het verleden als postkantoor. Het is omgetoverd tot woonhuis en dat resulteert in een woning met veel karakter. Dit is gewaarborgd door authentieke elementen in het huidige ontwerp terug te laten komen. Zo is de originele vloer in de hal behouden en de karakteristieke schuifdeuren zijn in een nieuw jasje gestoken met een nieuwe kleur en op maat gemaakte wandkast. Dit vertelt vandaag de dag nog altijd het verhaal van het verleden, geïntegreerd met het heden.
Het ontwerp onderscheidt zich door de combinatie van luxe en duurzaamheid, met zorgvuldig gekozen materialen en meubels van hoogwaardige kwaliteit. Daarnaast is het ontwerp gepersonaliseerd met unieke elementen, zoals moderne kunstwerken, excentrieke voorwerpen en persoonlijke items.

De inrichting was sober en de ruimtes in huis waren niet met elkaar verbonden. Het nieuwe ontwerp zorgt voor verbinding tussen de ruimtes, door middel van kleuren, materialen en inrichting. De klant wilde graag dat de keuken en eetkamer meer als een geheel zouden aanvoelen.
De inspiratie voor het ontwerp komt uit de Japandi stijl, die de rust en minimalisme van de Japanse esthetiek combineert met de warmte en functionaliteit van Scandinavisch design.

Ik kan heel goed onzichtbare wensen visualiseren in een verrassend persoonlijk ontwerp. Daarbij stop ik niet voordat de klant 100% tevreden is over het ontwerp.

Ik wil mijn eigen interieurbedrijf opzetten. Hierbij heb ik apparatuur nodig om goed te kunnen ontwerpen. Hiervoor zou de 400 euro een goede investering zijn om apparatuur aan te schaffen.

Afbeelding van WhatsApp op 2024-09-02 om 13.28.08_02f41a71

Examenproject Familie Harvey
Roxana Irajpour

Natuur en Duurzaamheid.. dat zijn twee onderdelen in het leven waar we niet meer omheen kunnen. In mijn ontwerp was dit het belangrijkste onderdeel. Ik wilde vanuit de klant een interieur ontwerpen die duurzaam is en geïnspireerd is vanuit de natuur. U kunt zien dat dit heel goed is gelukt. Alles in het interieur is organisch en op een natuurlijke manier gekleurd. Ik heb veel merken gekozen die op een zo duurzame manier te werk gaan in hun proces van creëren. Dit zijn merken zoals: Decolegno, Farrow and Ball, maar ook Ikea.

Mijn ontwerp is uniek omdat ik een goed balans heb gevonden tussen de twee verschillende stijlen van de klant. Ook heb ik voor beiden klanten een plek kunnen realiseren waar ze zich even terug kunnen trekken, dit was voor beide personen een grote wens.

Ik zou het heel erg waarderen als u op mij stemt. Ik heb heel veel energie en creativiteit in dit werk gestoken en zou het leuk vinden om te zien dat u er hetzelfde over denkt.

Als ik de € 400 euro win zou ik het gebruiken voor mijn studie. Ik wil graag zo veel mogelijk leren en dit kan daarbij een goede bijdrage leveren.

DSC00429

POST Rotterdam
Jack van der ploeg

Ik heb een luxueus en warm interieur ontworpen voor het nieuwe appartementencomplex in het historische postgebouw in Rotterdam. Dit ontwerp combineert moderne uitstraling met Italiaans design, biedt een harmonieuze mix van thuisgevoel en functionele werkruimte. Mijn ontwerp is uniek door zijn volledige afstemming op de levensstijl van de bewoners, Alessandro Mengoni en Matteo Bianchi, met nadruk op sociale bijeenkomsten en ontspanning, naast een efficiënte werkplek die niet traditioneel aanvoelt. Geïnspireerd door interieurstylist Kelly Wearstler, heb ik een klassiekmodern interieur gecreëerd dat warmte en gastvrijheid uitstraalt, passend bij de geschiedenis van het postgebouw. Stem op mij vanwege het persoonlijke en luxekarakter van mijn ontwerp, dat niet alleen comfort en sociale interactie bevordert, maar ook bijdraagt aan de herontwikkeling van een historisch gebouw in Rotterdam.


Als ik de 400 euro zou winnen, zou ik:

  • 200 euro doneren aan Roze in Blauw, voor de LGBTQ gemeenschap binnen de politie.
  • 100 euro besteden aan educatief materiaal voor een voorlichtingscampagne over LGBTQ-acceptatie binnen ons politieteam.
  • De resterende 100 euro gebruiken voor een mentorschapsprogramma voor LGBTQ-jongeren die interesse hebben in een politiecarrière.

Mijn doel is een inclusieve omgeving te bevorderen binnen de politie en
de gemeenschap beter te ondersteunen. Met deze 400 euro wil ik mijn
toewijding aan mijn werk en de LGBTQ-gemeenschap tonen en een
blijvende positieve impact maken.

DSC00474

Project Woning Amersfoort
Liselotte van Ierssel

Als examenproject heb ik een appartement in een nieuwbouwcomplex in Amersfoort ontworpen. De woning bestaat uit een hal, slaapkamer met aangrenzende badkamer en een woonkamer inclusief eethoek en keuken.

Mijn interieurontwerp is uniek omdat in mijn ontwerp ik de huidige interieurtrends combineer met mijn eigen stijl. Tijdens het ontwerpen van de woning heb ik niet alleen gekeken naar de esthetiek, maar ook gekeken naar de functionaliteit en het woongenot. Met een overvloed aan natuurlijk licht en het prachtige uitzicht, biedt deze woning een harmonieuze en inspirerende leefomgeving voor de bewoners.

Het idee voor mijn interieurontwerp is ontstaan uit een combinatie van inspiratie vanuit de stages die ik heb gelopen, studies naar interieurtrends en ontwikkelingen in de interieurwereld met de natuur als inspiratiebron. Door mijn opleiding aan het Hout- en Meubileringscollege heb ik geleerd hoe belangrijk het is om esthetiek en functionaliteit te combineren. Dit inzicht heeft mij gedreven om een ontwerp te maken, dat niet alleen mooi is, maar ook praktisch. Tijdens mijn opleiding heb ik veel tijd besteed aan het observeren van hoe mensen hun woonruimtes gebruiken. Met deze kennis ben ik aan de slag gegaan en heb ik in mijn ontwerp slimme opbergruimtes en multifunctionele meubels kunnen verwerken.

Door het onderzoeken van de laatste en opkomende interieur trends en innovaties, heb ik elementen kunnen verwerken in de woning die modern en tijdloos zijn.

Mijn ontwerp is dus een weerspiegeling van mijn persoonlijke passie, kennis uit mijn opleiding aan het Hout- en Meubileringscollege en een begrip van de behoeften en wensen van de bewoners.

Ik ben dankbaar en trots dat ik genomineerd ben met mijn ontwerp. Het winnen van deze ‘wedstrijd’ zou hier nog een schepje bovenop doen. Het is erg fijn als mensen je harde werken waarderen. Ik hoop dat ik door mee te kunnen doen aan deze wedstrijd er meer deuren in de interieur wereld voor me opengaan, en ik mijn carrière verder kan ontwikkelen.

DSC00491

OASIS by Peta
Peta van den Bos

Voor mijn afstudeerproject heb ik een ruime gezinswoning ontworpen voor prachtig koppel met twee kinderen. Een schitterend uniek ontwerp met een oase van rust was hun wens.

Ik ben gek op design, het zelf maken & ontwerpen deed ik al van kleins af aan. Met mijn creativiteit en passie voor het vak wil ik andere inspireren, adviseren en bovenal gelukkig maken.

Mijn creatief denken en doen begint al bij het zien van een woning! Ik inspireer mij op vormen, materialen & patronen die bij de klant passen en verwerk dat in ideeën en een plan.

Interieur is echt mijn passie! Iedere stem betekent voor mij waardering voor mijn project maar ook de stap in de richting van mijn grote droom: zoveel mogelijk mensen te kunnen inspireren met mijn ontwerpen!

Mijn carrière moet ergens beginnen… Als ik win wil ik met de 400 euro een start maken met mijn eigen bedrijf. Maar vooral hoop ik bekendheid te krijgen in de branche van interieur. Waardoor mijn droom om interieur designer te worden, werkelijkheid kan gaan worden

DSC00323

Appartement Merwedehoofd Papendrecht
Rina de Visser

‘The feeling of nature with a touch from the past’

Dat is het gevoel dat je krijgt wanneer je binnen komt in dit appartement. Natuurlijke kleuren en materialen die de uitstraling geven van de natuur met koperen touches. Als basis kleur is groen gebruikt, wat het gevoel geeft van de groene bossen, met als accent kleuren geel en blauw. Geel is net als een zonnestraal op je gezicht en blauw doet je weer denken aan een sterrenhemel.

Ik heb een appartement ontworpen. Daarin bevinden zich verschillende ruimtes, zoals een hal, slaapkamers, wasruimte, kantoor/opberg, badkamer, keuken en als laatste een hobby atelier waarin verschillende hobby’s uitgevoerd kunnen worden.

Mijn ontwerp is uniek omdat, ik veel gebruik maak van kleuren die duidelijk aanwezig zijn maar wel in harmonie. Daarnaast zijn er ook veel duurzame materialen gebruikt zoals natuurlijke materialen een 100% wollen vloerkleed en bamboe jaloezieën, maar dat is niet het enige wat duurzaam is. De vloer is van pvc en kan wel 30 jaar meegaan, datzelfde geld voor de groene linnen stof die gebruikt wordt voor de bank die gaat ook lang mee. De twee plaatmaterialen die gebruikt worden voor alle kasten en de keuken komen uit Italië, maar doordat ze naar Nederland worden vervoerd per trein wordt daarmee de CO₂-uitstoot 70% verminderd wat ook duurzaam is. Kortom, ik heb niet alleen rekening gehouden of het materiaal natuurlijk is, maar ook hoe lang het mee gaat en hoe het wordt vervoerd.

Dit ontwerp is gebaseerd op de wensen en eisen van de klant. Zij houdt ervan om omringd te zijn door de natuur waardoor ze ook van reizen houdt. Ze houdt ook van verschillende soorten handwerken zoals haken en naaien. Daarom moest er in het appartement een atelier komen met veel opbergruimte. Hierdoor kwam ik op het idee om kleuren uit de natuur te gebruiken en materialen die samen een prachtig geheel en sfeer maken van ‘The feeling of nature with a touch from the past’

U moet op mij stemmen omdat, dit project op verschillende vlakken uniek is. Zoals met de verschillende kleuren en materialen die een natuurlijk geheel vormen, de verschillende duurzame materialen die gebruikt zijn in het project en het atelier dat aanwezig is in het appartement zodat de klant verschillende hobby’s kan beoefenen.

Wanneer ik win, zal ik de geldprijs gebruiken in combinatie met de duurzaamheidprijs die ik had gewonnen met dit project. Dat was een interailpas voor 5 reisdagen in 1 maand. Hiermee kan ik kennis maken met verschillende culturen en andere oplossingen vinden voor duurzaamheid, zodat ik die kan toepassen in de volgende projecten die ik ga uitvoeren.

DSC00458

Post Rotterdam
Alyssa van ’t Wout

Welkom bij The Post: Ontdek mijn unieke ontwerp!

Stap binnen in het luxe appartement dat ik heb ingericht in het gerenoveerde oude postkantoor van Rotterdam, nu bekend als “The Post”. Mijn ontwerp neemt je mee naar de sfeer van Zuid-Europese landen, waar warmte en comfort centraal staan. De keuken is een hoogtepunt met een betoverend effect dankzij de combinatie van onyx en licht, terwijl de aardse kleuren zorgen voor een knusse en gezellige ambiance.

Mijn inspiratie haalde ik uit de warme, gastvrije sfeer van Zuid-Europese landen, wat ik perfect heb weten te integreren in deze stedelijke omgeving. Stem op mijn ontwerp vanwege de harmonieuze samensmelting van esthetiek en functionaliteit, speciaal ontworpen om bewoners een oase van rust te bieden midden in het bruisende hart van Rotterdam.

Bij winst van de 400 euro zal ik dit investeren in mijn voortdurende educatie binnen de interieurbranche, om mijn passie voor ontwerp verder te ontwikkelen en mijn carrière als interieurontwerper te versterken.

To top

Blijf altijd geïnspireerd, volg ons!

Volg jij ons al op social media? Kijk op Instagram, Facebook en natuurlijk Pinterest voor inspiratie, woontips, woontrends, nieuws en meer.