Najaarstrend 2023: Warm Balance

Door een oase van natuurlijke kleuren en materialen staat het totale interieur meer dan ooit in verbinding met de natuur. In de open leefkeuken beleven we hout en prachtig geaderd natuursteen in combinatie met artisanale gevlochten materialen. Nieuwe trendkleuren zoals Tibetaans rood en kastanjebruin warmen de sfeer op. Kasten krijgen meer openheid en hierdoor kunnen we meer persoonlijkheid creëren door te decoreren met een verzameling van collectible design en favoriete accessoires. Keramiek krijgt vaker een hoogglans glazuur.

Trendwatcher Monique van der Reijden vertelt over de laatste woontrends en geeft tips.

Foto: Serax, Dekker Zevenhuizen, Keukencoach, Goossens Wonen, Bazar Bizar, Coco Maison, Dries van Noten SS24, Kira – lamp Toshiro en Ludovica + Roberto Palomba

Foto: trendkeuken van Keukencoach

PLEZIER VAN JE KEUKEN

De open keuken is het centrale middelpunt van het huis en wordt in de toekomst alleen maar meer ‘open’, ruimtelijker en sfeerrijker. In de op maat gemaakte keuken van Keukencoach worden lichte naturellen gecombineerd met een natuursteen-look blad. De boogvormige bar aan het einde van het keukeneiland verhoogt de gezelligheid en sociale X-factor.

Foto: lamp Phoenix en eetkamertafel Jeanette van Goossens Wonen

STYLINGTIP: NATUURSTEEN & HOUT

Met marmer, travertin en graniet als favoriete materialen in de keuken signaleren we de houten ronde eetkamertafel als eyecatcher voor in de eetkamer. De tafel Jeanette van Goossens Wonen heeft een doorsnede van 90 of 120 cm en past dus goed naast een kook/spoeleiland in de open keuken waar ook al een bargedeelte aan zit.

Foto: La Mère van Marie Michielssen, Serax

TRENDKLEUR OP TAFEL

Het nieuwe servies La Mère van Marie Michielssen is ambachtelijk gemaakt in de trendkleur bruinrood. De hoogglans glazuur maakt dit servies een must-have in de open keuken.

Foto: bank Leolux Lunetta via Piet Klerkx en behang Gray Minimalist Mushroom van Hovia

IN DE PLOOI
De gesmokte bekleding zorgt voor een extra rimpelig effect in de nieuwe bank Lunetta van studiopepe voor Leolux. Hierdoor ontstaat een zachte en nonchalante uitstraling die verrassend en chic werkt in het interieur. Mix met een natuurlijk en minimalistisch behang van Hovia en een houten pvc-vloer voor een op de natuur geïnspireerde woonstijl.

Foto: vloerkleden en accessoires van Desso Tarkett via Piet Klerkx en Goossens Wonen

STYLINGTIP: OPWARMER VOOR DE VLOER
De nieuwe organische kleden van Desso Tarkett in de trendkleuren terra en bruinrood hebben een tijdloos karakter. Je kunt ze in elke gewenste kleur en op maat in verschillende organische vormen en formaten laten maken bij Piet Klerkx. De meeste interieurs hebben vlakke beton- of houtlook vloeren maar voor een betere akoestiek, meer warmte en comfort zijn deze organische kleden een stylingtip om neer te leggen zonder dat er persé iets op moet worden neergezet.

Foto: D-Bodhi via De Bommel Meubelen en woonaccessoires Coco Maison via Hoogenboezem

AMBACHTELIJK IS DE TREND
Haal dit najaar ambachtelijk gemaakte houten meubelen en keramiek in huis voor de nieuwste landelijke woonstijl. Door te spelen met zwart, zand en terra-bruin kleurige accessoires versterk je de etnische en warme sfeer. Vooral de donkere hout tinten verrijken het gevoel van luxe en comfort.

Bekijk dan onze video, waarin Monique deze mooie trend laat zien in Woonmall Alexandrium en jou nog meer tips geeft!

Meer nieuws

Blog: 5 tips om bohemian chique toe te voegen aan jouw woonkamer

Blog: 5 tips om bohemian chique toe te voegen aan jouw woonkamer

Wintersale in Woonmall Alexandrium

Met kortingen oplopend tot wel 50% (!). Kom woonwinkelen in Woonmall Alexandrium - altijd inspiratie voor jouw perfécte woonsfeer.

Sprankelende inspiratie: de top trends voor het decoreren van jouw kerstboom

Blog: top trends voor het decoreren van jouw kerstboom

Sinfonia Rotterdam komt naar Woonmall Alexandrium

Kom ook naar het pop-up concert van Sinfonia Rotterdam op 4 januari a.s. in Woonmall Alexandrium

Woonwinkelen in de kerstvakantie

Meet & Greet met de Kerstman, hapjes en drankjes.... Tweede kerstdag vier je bij Woonmall Alexandrium!

Blog: De magie van kleur in jouw slaapkamer

Blog: de magie van kleur in jouw slaapkamer: Lees hier alles over kleuren in jouw slaapkamer en welke kleur het best bij jouw ochtend- en avondrituelen passen!
To top

Blijf altijd geïnspireerd, volg ons!

Volg jij ons al op social media? Kijk op Instagram, Facebook en natuurlijk Pinterest voor inspiratie, woontips, woontrends, nieuws en meer.