Klassiek interieur


Klassiek interieur

De klassieke woonstijl wordt nog vaak als ouderwets en saai gezien. Niets is echter minder waar! Een klassiek interieur is elegant, luxe en een tikkeltje nostalgisch. Luxe stoffen en elegante vormgeving vormen de basis van klassieke meubels, vaak aangevuld met zilveren of gouden woonaccessoires. Wil jij graag een gevoel van luxe en rust in huis halen? Dan is een klassiek interieur misschien wel wat voor jou!

Luxe materialen en elegante vormgeving

Klassieke meubels zijn te herkennen aan de luxe stoffen en elegante vormgeving. Velours, zijde of satijn komen veel teug op klassieke banken en fauteuils, vaak in een elegante vormgeving met prachtige details. Gouden, zilveren of glazen woonaccessoires maken vaak het plaatje compleet en vormen een mooi, klassiek geheel.
Qua kleuren is het in een klassiek interieur vooral de kunst om het rustig te houden, zonder dat het saai wordt. Kleuren die veel terugkomen in de klassieke woonstijl zijn grijs- en beigetinten, gecombineerd met zachte kleuren als rood of roze. Deze kleurcombinaties zorgen voor een gevoel van luxe en creëren een bepaalde rust die alleen in een klassiek interieur te vinden is. Wil jij ook nog een aantal mooie klassieke woonaccessoires toevoegen? Kies dan voor één centrale kleur en wijk hier niet te veel van af. Je wilt namelijk voorkomen dat het té druk wordt.

Gebruik symmetrische vormen

Misschien is het je nog nooit eerder opgevallen, maar in de klassieke woonstijl worden er grotendeels symmetrische vormen gebruikt om een gevoel van rust te creëren. Niet alleen symmetrische meubels, maar ook een symmetrische indeling zijn typerend voor een klassiek interieur en maken jouw interieur overzichtelijk.

Een klassiek interieur combineren

Houd jij wel van een klassieke inrichting, maar is klassiek wonen toch iets te veel van het goede? Geen zorgen! De klassieke woonstijl vormt namelijk ook een perfecte basis voor de mooiste combinaties met andere woonstijlen. Zo is een modern klassiek interieur momenteel mateloos populair en doet een landelijk of industrieel interieur met klassieke elementen het ook erg goed. Bij Woonmall Alexandrium vind jij de mooiste combinaties en kan jij ook ongestoord inspiratie opdoen!

Klassieke meubels bij Woonmall Alexandrium

Ben jij op zoek naar klassieke meubels en woonaccessoires die jouw interieur helemaal afmaken? Bezoek dan eens Woonmall Alexandrium. Met ruim 55 woonwinkels vind jij de mooiste items voor een klassieke woonstijl en kan jij ongestoord inspiratie opdoen in de meest uiteenlopende showrooms!

To top

Blijf altijd geïnspireerd, volg ons!

Volg jij ons al op social media? Kijk op Instagram, Facebook en natuurlijk Pinterest voor inspiratie, woontips, woontrends, nieuws en meer.