Retro interieur


Retro interieur

Een retro interieur klinkt misschien een beetje stoffig of oubollig, maar niet is minder waar. Retro wonen maakt een heuse comeback. Hippe prints, warme en gezellige kleuren en creatieve vormen zijn weer helemaal terug. Wil jij ook de gezelligheid van de jaren ‘60 en ‘70 herbeleven? Dan is een retro stijl echt iets voor jou!

Kies voor kleur

Warme kleuren vormen de basis van een retro interieur. Oranje, rood, geel, groen. Het is slechts een kleine greep uit de vele verschillende kleurkeuzes voor een retro interieur. Het gebruik van warme kleuren zorgt voor gezelligheid en een nostalgisch gevoel. Houd ook vooral niet vast aan één kleurthema. De retro woonstijl staat juist bekend om het gebruik van verschillende kleuren, zowel op de muren als in de meubels en woonaccessoires. Combineer met verschillende kleuren en geef zo jouw eigen draai aan de retro stijl.
En retro inrichting is natuurlijk ook niet compleet zonder een paar toffe geografische prints en patronen. Kussens, plaids en vloerkleden lenen zich uitstekend voor een gewaagde print. Wil jij het meteen groots aanpakken? Kies dan voor behang met een vrolijke print op de muur. Geografische vormen en vloeiende lijnen zijn typerend voor een retro interieur!

Retro meubels

Retro meubels zijn makkelijk te herkennen aan hun uitgesproken design. Kenmerkend voor retro meubels zijn de ronde vormen, dunne pootjes en zachte stoffen. Meubels die absoluut niet mogen ontbreken in een retro interieur zijn ronde houten tafels en kasten, banken en fauteuils van ribstof en bolvormige lampen. Probeer zo veel mogelijk op zoek te gaan naar ronde en organische vormen en wees ook niet bang om een aantal opvallende items in huis te halen!

Combineren met een retro interieur

Retro meubels zijn erg goed te combineren met andere woonstijlen. Een combinatie die tegenwoordig aan populariteit wint is een mix van retro en modern, waarbij een moderne basis aangevuld wordt met verschillende retro meubels en woonaccessoires. Wil jij een wat meer gewaagde combinatie? Kies dan bijvoorbeeld voor een mix van retro en industrieel of houdt het juist wat dichter bij elkaar en kies voor een combinatie van retro en bohemian.

Retro interieur bij Woonmall Alexandrium

Ben jij op zoek naar retro meubelen of wil jij eerst inspiratie opdoen voordat jij aan een retro interieur begint? Dan ben jij bij Woonmall Alexandrium aan het juiste adres! Met ruim 55 woonwinkels onder één dak is Woonmall Alexandrium hét adres voor een nieuw interieur. Kom langs en laat je inspireren en adviseren in de vele showrooms in Woonmall Alexandrium!

To top

Blijf altijd geïnspireerd, volg ons!

Volg jij ons al op social media? Kijk op Instagram, Facebook en natuurlijk Pinterest voor inspiratie, woontips, woontrends, nieuws en meer.