HMC Awards 2022 – Alyssa Haaring


Alyssa HaaringVan een wijnhuis tot een B&B woning

Van een wijnhuis tot een B&B woning
Mijn project is een oud wijnhuis in Spanje dat is gerenoveerd tot een B&B woning. Waar de authentieke elementen van het wijnhuis nog zichtbaar zijn. Zo heb ik ervoor gekozen om de authentieke balken en wanden te behouden.
De wanden waren wel een beetje verkleurt door het daglicht. Door een laagje van de stenen te halen kwamen de originele tegels weer naar voren. Het was uiteraard gemakkelijk om de authentieke muur te stucen om ze vervolgens te behangen of te verven. Maar dit wilde ik absoluut niet, aangezien er al zoveel geschiedenis verdwijnt in de wereld.
Om het wijnhuis gevoel nog meer terug te laten komen in de B&B woning. Heb ik ervoor gekozen om wijnflessen in de wand te plaatsen. Die naast een decoratieve functie overdag ook functioneert als sfeerverlichting in de avond. Naast dat ik wijnflessen in de wand heb geplaatst. Heb ik ervoor gekozen om een wijnvat in de badkamer te plaatsen die functioneert als een wasmand. Dus zodra de gasten klaar zijn met douche kunnen ze hun handdoek vanaf de bovenkant van het wastafel meubel gemakkelijk hun handdoeken in het wijnvat gooien.
De vakjury heeft mij onder andere genomineerd vanwege de geschiedenis die ik opnieuw laat herbeleven in de B&B woning. Bent u het met hun eens dan heb je de mogelijkheid om op mij te stemmen.

 
 

To top

Blijf altijd geïnspireerd, volg ons!

Volg jij ons al op social media? Kijk op Instagram, Facebook en natuurlijk Pinterest voor inspiratie, woontips, woontrends, nieuws en meer.