HMC Awards 2022 – Jerke Sijbrandij


Jerke Sijbrandij – Canadese kano prospector 16

Canadese kano, Prospector 16
Met trots presenteer ik hier mijn prospector 16, een ceder-strip kano klaar om mee op reis te gaan. Het is één van de meest gewilde en geliefde modellen kano voor zowel duo tochten als solo avonturen. Dit komt door door de goede vaareigenschappen. Het was een project van doorzetten en vele uren maken, maar de aanhouder wint en het resultaat is te zien. Er is aan de hand van een bestaande tekening gebouwd. Dat wil zeggen dat de vorm van de boot vast ligt, maar alle houtsoorten en kleur spelingen, zoals in de patronen, vrij te kiezen waren.
Ze is hoofdzakelijk van western red ceder gemaakt, met randen en sierstrips van Amerikaans noten, essen en padouk. Als afwerking ligt er een glasvezel mat omheen waarna de kano is afgelakt in een UV-werende hoogglans lak.
Ik heb deze kano kunnen bouwen dankzij school en mijn stages waar ik ruimte had om te ontdekken en leren. En heb een fijne samenwerking gehad met mijn klasgenoot die hier helaas niet bij kan zijn. We hebben het hele project samen gewerkt, bekijk ons bouwproces op onze instagram pagina.
Om dit resultaat neer te zetten in 20 weken tijd hebben we alles uit de kast gehaald. Alle dagen in de week en vrije uren tussen andere lessen door zitten er in. Dit project verdient een stem voor het doorzetten en niet te min voor haar schoonheid en het kleurenspel tussen de lichte en donkere houtsoort. Als ik met de kano win dan gaat het gewonnen bedrag door naar mijn studie.
 
 

To top

Blijf altijd geïnspireerd, volg ons!

Volg jij ons al op social media? Kijk op Instagram, Facebook en natuurlijk Pinterest voor inspiratie, woontips, woontrends, nieuws en meer.