HMC Awards 2022 – Morris Visser


Morris Visser – The sound of war

Wat heb je ontworpen?
Mijn idee was om een meubel te maken voor mijn platenspeler. En na een aantal schetsen en ideeën kwam ik op dit ontwerp uit. Ik heb het staartstuk van een messerschmitt bf 109 gemaakt. Dit was een gevreesd jachtvliegtuig uit de tweede wereldoorlog. Het is niet alleen indrukwekkend om naar te kijken maar het is ook nog functioneel. De vleugel is gedeeltelijk te open. Daarin verwerkt zit mijn platenspeler.
Wat maakt jouw ontwerp uniek?
Het unieke aan mijn meubel is voor mij persoonlijk de combinatie van mijn drie passies, houtbewerking, muziek en een stukje geschiedenis.
Hoe ben je op het idee van jouw ontwerp gekomen?
Dit is mijn meesterstuk dus, het laatste project wat ik op het HMC zou maken. En voor dit project wilde ik al mijn capaciteiten gebruiken. Dit concept had ik al een langere tijd in mijn gedachten, en na een tijdje schetsen kwam ik hier op.
Waarom moeten mensen juist op jou stemmen?
Ik zou het heel gaaf vinden als er op mij zou worden gestemd, dit geeft een stuk voldoening en zou laten zien dat mijn meubel niet alleen bij mij maar ook bij ander in de smaakt zou vallen.
Wat ga je met de 250 euro doen als je wint?
Als ik de €250 zou winnen. Zou ik dat gebruiken voor mijn volgende studie, engineering. Om nog meer van zulke complexe projecten te maken.
 
 

To top

Blijf altijd geïnspireerd, volg ons!

Volg jij ons al op social media? Kijk op Instagram, Facebook en natuurlijk Pinterest voor inspiratie, woontips, woontrends, nieuws en meer.