HMC Awards 2022 – Timon Molenaar


Timon MolenaarSide table

Wat heb je ontworpen?
Een side table met een speels design de strakke vormen in het blad en de zijden en een golflijn in de lade fronten.
Wat maakt jouw ontwerp uniek?
Het ontwerp maakt mijn meubel uiteraard uniek maar ook omdat het meubel voor zeker 80% uit massief hout bestaat waardoor er speciale technieken zijn gebruikt voor het maken van het meubel.
Hoe ben je op het idee van jouw ontwerp gekomen?
Ik wilde een side table maken omdat ik het altijd een mooi idee vindt dat het leven in een toch wel saaie hal kan brengen. Het idee van een side table is er voor het gemak zodat je er dingen in kunt opbergen maar het is er ook zeker voor om je hal mooi te maken met dit meubel en om je hal meer leven te geven. Hierdoor ben in wat gaan Google totdat ik wat foto’s vond die ik mooi vond. Zoals het doorlopen van de zijde naar het blad. De combinatie van het noten met het eiken vond ik een hele mooie combinatie omdat het donkere van het noten mooi combineert met het lichtere van het eiken. En dit samen met het halfsteens verband van het eiken en noten geeft het een heel speelse uitstraling. Ik vond het ook mooier om één van de zijde anders te maken dan de andere zodat het meubel niet een soort blok zou worden, hierdoor heb ik gekozen om een zijde trapsgewijs af te laten lopen.
Waarom moeten mensen juist op jou stemmen?
Mensen moeten op mij stemmen omdat het een meubel is dat voor bijna iedereen is gemaakt, iedereen kan er gebruik van maken en iedereen wil dit meubel natuurlijk in zijn hal hebben staan.
Wat ga je met de 250 euro doen als je wint?
Als ik de 250 euro win ga ik er waarschijnlijk gereedschap van kopen die ik kan gebruiken als ik ergens ga klussen wat ik op het moment veel doe in mijn vrije tijd. zo ben ik bezig met maken van een complete kroeg. En heb ik al het een en ander gemaakt voor familie en vrienden.
 
 

To top

Blijf altijd geïnspireerd, volg ons!

Volg jij ons al op social media? Kijk op Instagram, Facebook en natuurlijk Pinterest voor inspiratie, woontips, woontrends, nieuws en meer.