Wie is jouw favoriete young designer!

De studenten van het HMC (hout- en meubileringscollege) hebben dit jaar weer ontzettend hun best gedaan op hun afstudeerprojecten. Woonmall Alexandrium heeft samen met trendwatcher Monique van der Reijden verschillende projecten van jonge meubelontwerpers en interieurstylisten genomineerd.
Deze staan opgesteld in het atrium van de Woonmall. De projecten zijn verdeeld in 2 categorieën; Meubelontwerp en Interieurontwerp. Alle projecten zijn te bewonderen in Woonmall Alexandrium. Hieronder vind je van alle projecten een foto + informatie over het project en de designer.

 

24 september ben je van harte welkom om naar de prijsuitreiking te komen in Woonmall Alexandrium.

De stembus is gesloten!

Per categorie is er 1 winnaar. Het project met de meeste stemmen wint € 400,- en een unieke bokaal. Wie gun jij deze mooie prijs? Breng ook jouw stem uit en maak direct kans op een wooncheque t.w.v. € 100,-. Op 24 september maken wij de winnaar van de publieksawards bekend tijdens een feestelijke bijeenkomst. Ben jij er ook bij? Vanaf 14:00 uur is er een inloop met hapje en drankje en om 14:30 uur maken wij de winnaars bekend.

Categorie Meubelontwerp

ApArt
Sam van Giessen

ApArt is een abstracte interpertatie van het schilderij “De Hofvijver” van Frans de Momper.

Dit minimalistische meubel is ontworpen uit drie elementen;  volume, vlak en lijn. Vanuit ieder aanzicht ontstaat een ander lijnenspel. Dit ontwerp nodigt uit tot een eigen interpretatie van de kijker.

“Stem op ApArt een geef mij een steun in de rug om mij door te ontwikkelen als ontwerper.”

Dressoir van eiken
Owen Dean Lammerding

Dit dressoir is volledig met de hand gemaakt. Bij het maken van het meubel is gebruik gemaakt van houtbewerkingsmachines en hand gereedschap. De materialen waar het meubel van is gemaakt is plaatmateriaal MDF, gefineerd met eiken fineer. De rompen van het kastje zijn blank afgewerkt en de fronten zijn dekkend afgewerkt in de kleur Terresa green van Farrow and Ball.

“Dit project is tot leven gekomen omdat ik graag een mooi meubel object wou maken voor mijn ouder aan het einde van mijn opleiding.

Mensen moeten op mij stemmen als ze het ontwerp en de uitvoering van het dressoir mooi vinden”

TV Meubel
Daan Janssen

Daan heeft een tv-meubel gemaakt met gebogen binnen kasten en ronde schuifdeuren. De schuifdeuren zijn van HI-MACS gemaakt. De ronde vormen en materiaalkeuze maken het meubel uniek, ook als je kijkt naar het onderstel. Daan wou graag iets met buigwerk doen gezien hij daar nog niets van wist. Door dit toe te voegen aan zijn project heeft hij geprobeerd een zo goed mogelijk passend ontwerp te maken, waarbij hij zichzelf flink heeft uitgedaagd.

“Als ik de € 400,- win, dan wil ik leuke accessoires kopen die ik in mijn werkplaats/kantoor kan zetten waar ik met klanten om tafel zit”

Kumiko dressoir
Mika Bouman

Een klein dressoir van notenhout met daarin traditionele meubelverbindingen, zoals de hoekverbinding in de poten en een schuif-zwaluwstaart. De poten zijn verjongd om het meubel een verfijnder uiterlijk te geven. De panelen aan de voor- en zijkanten zijn voorzien van een kumiko-patroon. Het dressoir heeft een deurtje, lade en klep.

De Japanse techniek ‘kumiko’ maakt het ontwerp echt uniek. Ambachtelijke constructies en strakke meubels hebben altijd Mika’s interesse gehad.

“Ik verdien een stem omdat het dressoir op ambachtelijke wijze gemaakt is, zonder computergestuurde machines. De kumiko maakt het echt bijzonder.

Mocht ik 400 euro winnen, ga ik deze investeren in een nieuwe laptop voor mijn vervolg opleiding: werkvoorbereiding.”

De Vlinder
Julia Bin

Dit project staat (net als een vlinder) symbool voor transformatie; en gaat over de strijd tussen man en vrouw. Wat dit ontwerp uniek maakt,is dat het autobiografisch is.

Haar eigen strijd zat in haar relatie en de binnenkant was niet zo mooi als dat het aan de buitenkant leek. Deze kast is het verwerkingsproces van Julia geweest van die relatie. Sinds zij die relatie achter haar heeft gelaten, is ze getransformeerd en dichter bij haar zelf gekomen.

Mensen gaan op mijn kast stemmen, omdat iedereen zich hierin kan herkennen. Mijn kast is niet zozeer een kast, maar meer een kunstobject; in kunst ziet iedereen iets anders, waardoor iedereen het onderwerp op zijn eigen leven kan toepassen en zichzelf hierin herkent. 

Als ik € 400,- win, ga ik met mijn vriend parachute springen

La Perla Rosa
Bart van den Berg

Bart heeft een juwelen doos gemaakt, waarbij de buitenkant een blok is met rechte, strakke lijnen met een moderne uitstraling. Dat is ook de reden dat hij een vernieuwend materiaal uit de meubelindustrie heeft gekozen, namelijk Hi-Macs.

De binnenkant van de juwelen doos is uitgevoerd in palissander hout wat luxe en historie uitstraalt. Het ontwerp is uniek omdat hiermee de sierraden kunst (het ambacht) van vroeger en de strakke moderne kunst van nu in 1 meesterstuk is uitgevoerd.

Wat ook uniek is van dit stuk is dat er heel veel technieken zoals frees, schuur, spuit en verlijming technieken zijn gebruikt waarbij de verstekken van het Hi macs naadloos zijn verlijmd.

“Indien ik € 400,- win, lijkt het me leuk om een mooi sieraad te kopen voor in de juwelen doos, dit maakt hem compleet.”

Tree of life
Timo Bekker

Het meesterstukwerk van Timo is een kast met veel details. Zoals bijvoorbeeld het maken van de marqueterie, de gedraaide poot en bij de onderste deurtjes het uitfrezen met de cnc en vervolgens vullen met epoxy. Daarnaast heeft Timo erg veel oog voor detail gehad wat terug te vinden is in het essen hout.

Wat dit meubel uniek maakt is dat je eigenlijk niet kunt stoppen met kijken. Er is altijd iets wat het oog bezig houdt.

Mensen mogen op mijn kast stemmen omdat ze hem mooi, leuk, functioneel of origineel vinden. Ook mogen mensen op mijn kast stemmen omdat ze de kwaliteit herkennen van een afgestudeerde HMC student.

Als ik zou winnen dan investeer ik het geld in machines om mijn werklocatie (Buurman Rotterdam, Keilewerf) weer op de been te krijgen.”

Skateboardkast
Kate van Elswijk

Kate heeft een klein bijzetkastje ontworpen van Amerikaans notenhout met schuifdeurtjes. De schuifdeurtjes zijn gemaakt van oude skateboards, waardoor de deurtjes zo kleurrijk zijn en het een mooie en bijzondere uitstraling geeft.

Kate kwam langs een paar filmpjes van mensen die van alles met skateboards aan het maken waren en werd daardoor geïnspireerd om zelf ook iets te maken van skateboards.

“Als u mijn meubel mooi en prijswaardig vindt, zou u op mij kunnen stemmen. Zou ik mogen winnen, weet ik eerlijk gezegd nog niet wat ik met de prijs zou doen, maar dat bedenk ik nog wel.”

Mossa Dressoir
Niels van Bergeijk

Niels heeft een modern dressoir ontworpen, gemaakt van gelakt MDF en lokaal essenhout. Wat zijn ontwerp zo uniek maakt, is de speelse vlakverdeling aan de voorkant van de kast waarbij hij gebruik  gemaakt heeft van verschillende profileringen.

Het idee voor dit ontwerp is ontstaan tijdens een wandeling in Zweden. In een hoop van de Zweedse bossen is de grond volledig bedekt met Mos. Die zachte en rustgevende uitstraling heeft Niels nagebootst met dit meubelontwerp.

“Ik vind dat mensen op mij moeten stemmen omdat mijn ontwerp niet alleen uniek en vernieuwend is, maar ook nog onwijs praktisch in gebruik.

Mocht ik de hoofdprijs winnen ga ik het geld gebruiken om mn eigen onderneming op te starten. Op deze manier hoop ik nog heel lang mooie ontwerpen en meubels te kunnen maken.”

De Drankkast
Luciën Vellinga

Luciën heeft een drankkast ontworpen die is vervaardigd van MDF gefineerd noten plaatmateriaal en is voorzien van onzichtbare scharnieren en getint glas. Het idee om een drankkast te creëren is ontstaan vanuit een persoonlijke passie voor het maken van dranken, waarbij de wens ontstond om ze op een stijlvolle manier te presenteren. Met oog op het belang van een esthetische opslagruimte voor zelfgemaakte dranken, is besloten om een hoogwaardige drankkast te ontwerpen.

“Een sterke reden waarom mensen juist op dit ontwerp moeten stemmen, is het feit dat het een perfecte combinatie biedt van functionaliteit en esthetiek. De drankkast dient niet alleen als praktische oplossing voor het opbergen van dranken en glazen, maar fungeert tevens als een prachtig meubelstuk dat een statement maakt in elke ruimte.

Met de winst van €400,- kan deels het behalen van het slijterijvakdiploma een feit worden, waardoor de deuren naar een succesvolle carrière in de slijterijsector wijd open gaan. ZO kan ik mijn passie voor het creëren van eigen likeuren omzetten in een professionele vaardigheid.”

Categorie Interieurontwerp

Villa Smits
Levi van der Vat

Het idee is ontstaan door de geschiedenis van het pand. Oud-burgemeester Gerrit Smits heeft hier gewoond. Sindsdien is het pand voornamelijk voor gemeentelijke doeleinden in gebruik genomen tot eind 2020. Een grote renovatie heeft toen plaats gevonden in het pand. Ondanks deze nieuwe bestemming van het pand, wilde Levi de karakteristieke eigenschappen van het pand in ere houden samen met de oud-burgemeester. Levi is er dan ook volledig van overtuigd dat hij met zijn ontwerp nieuw leven heeft kunnen inblazen in dit pand. Niet alleen heeft dit positieve effecten op het pand, ook geeft dit een mooi gebaar aan de gemeente Eibergen. Voor een klein dorpje als deze, kan een concept als Villa Smits veel verschil maken.

“Mocht ik de € 400,- winnen, dan zal ik dit mooie geldbedrag gebruiken voor de opstart van mijn eigen bedrijf. Ik zal met dit bedrag mooie dingen kunnen doen en in de toekomst nog vele ontwerpen kunnen maken voor klanten.“

Green & Fancy
Danique Rutjes

Danique zocht voor haar examenproject een uniek pand en kwam uit bij deze oude kerk in Putten. De uitdaging voor Danique was om de oude architectuur te combineren met de hedendaagse stijl. Tijdens dit project heeft ze zich laten inspireren door de glas in lood ramen. De kleuren hiervan waren  dan ook een deel van haar concept: Green & Fancy.

 

De locatie in combinatie met de functie maakt dit ontwerp uniek.

 

Ik zou het onwijs leuk vinden als mensen op mij zouden stemmen. Dit is voor mij weer een stap in de richting van mijn grote droom: zoveel mogelijk mensen te kunnen inspireren met mijn ontwerpen!

 

Als ik de €400 zou mogen winnen, zou ik dit bedrag steken in mijn eigen bedrijf: Interionique. Zodat ik dit kan gaan laten groeien!”

 

De mantelzorgwoning
Melissa van Die

Melissa heeft een mantelzorgwoning ontworpen. Het is uniek omdat het een woning is waar je op veel dingen moet letten voor ouderen, zo moet je letten op goed meubilair maar ook hulpmiddelen in het interieur. Ze is op dit idee gekomen door te kijken wat er aan de hand is in de maatschappij, het is op dit moment lastig om een huis te vinden en hierdoor kunnen de ouderen bij hun kinderen blijven die voor hen kunnen zorgen.

Melissa heeft in dit project veel van zichzelf kunnen laten zien; een maquette, tekeningen, digitale ontwerpen en meer.

“Vind u dit project ook leuk en inspirerend laat dan uw stem achter! Als ik zou winnen dan zou ik het geld investeren in mijn eigen bedrijf, zodat ik mensen kan helpen om hun interieur te geven van hun dromen”

Kleurrijke villa in Voorburg
Ilvy van Dijk

In deze woning kijk je je ogen uit! In elke ruimte gebeurt wat en overal wordt kleur gebruikt. Dat maakt deze woning bijzonder. Het ontwerp heeft naast veel kleuren ook veel gekke materialen. Dit is iets wat mensen vaak wel mooi vinden, maar niet snel aandurven in hun eigen woning. Het ontwerp is dan wel het uiterste, maar zo zie je dat het nog steeds een gezellig en knus geheel is. Inspiratie kreeg Ilvy via Social Media en ook heeft haar klant goed aangegeven wat zij mooi vond.

“Stem op mij omdat mijn ontwerp vernieuwend en verrassend is. Het laat mensen anders kijken naar kleurgebruik in een interieur.

Ik ga aan het eind van dit jaar op mezelf wonen! Hoe leuk zal het zijn om met het prijzengeld de woning echt tot leven te brengen! Ik zal het geld dus gebruiken om mijn woning zo leuk te maken als mijn examenproject”.

Cabin in the woods
Irma de Poorter

Irma heeft een ontwerp gemaakt voor een bungalow. Er komt een stel te wonen waarvan de kinderen net uit huis zijn. Hun wens was om echt tot rust te kunnen komen in hun huis. Irma heeft voor een minimalistische stijl gekozen omdat dit de rust geeft waar de klant om heeft gevraagd. Er is voor gezorgd dat hun huis écht een thuis wordt.

“Als je op zoek bent naar een interieuradviseur waarbij de ontwerpen uitblinken in een smaakvolle exclusiviteit dan bent u bij mij aan het juiste adres. Ik zou het leuk vinden als u op mij stemt omdat ik graag samen met mijn vriend een bedrijf wil opstarten voor interieur en de constructie hiervan. De 400 euro kunnen we goed gebruiken om dit hier in te investeren!”

Sportschool De Schrijf
Graeme van der Walle

Voor dit project heeft Graeme de entree van een luxe sportschool ontworpen. Bij elke sportschool die je binnenkomt is de eerste indruk het belangrijkste en door zijn advies krijg je bij deze sportschool gelijk een heel fijn, gezellig en luxe gevoel.

Het ontwerp is uniek omdat er veel sfeer is gecreëerd met zo min mogelijk accessoires. De klant gaf aan last te hebben van huisstofmijt en ze wilde niet elke dag hoeven te stoffen. Vanwege deze wens heeft Graeme geprobeerd zo min mogelijk plekjes te maken waar stof zich kan opstapelen.

Mensen moeten op mij stemmen omdat ik een heel origineel en uniek concept heb waar veel sportscholen en bedrijven inspiratie aan op kunnen doen.

Als ik de €400,- zou winnen zou ik alvast een paar meubelstukken kopen voor mijn uitzet (zodat ik eindelijk weg kan ;)). En daarnaast zou ik een deel van het geld gebruiken om spullen te kopen voor een eventueel kantoortje voor mijn interieurbedrijf.”

Kantoor inrichting VIVID
Esmay de Haan

Het gaat hier om een innovatief start up bedrijf, waarbij de ruimte multifunctioneel inzetbaar moet zijn. De kleuren die ik heb toegepast (groen en geel) zijn afgeleid van het bedrijfslogo en verzadigd om deze toepasbaar te maken in het interieur. Het uitgangspunt binnen het ontwerp is de branding, huisstijl en werkomgeving bij elkaar te brengen en elkaar te laten versterken.

De grote, lege ruimte wordt veranderd naar een knusse en open werkomgeving door het plaatsen van wanden en afscheidingen. Als centraal punt in de ruimte staat de keuken; het hart van het kantoor en plek om mensen te ontmoeten. Bij de materialisatie van de keuken is rekening gehouden met de drukke vloer. De keuken wordt dan ook in een rustige kleur en materialisering uitgevoerd om het contrast te balanceren. De algemene uitstraling van het kantoor komt goed samen en zorgen voor een geheel in het kantoor, zonder dat het saai wordt en te veel op elkaar gaat lijken. Van leke ruimte is optimaal gebruik gemaakt en op de beste manier ingedeeld.

World of colors
Anouk Smouter

Dit is een ontwerp voor een bovenwoning in Dordrecht. Anouk denkt graag out of the box en wilde daarom graag zichzelf uitdagen door een zeer kleurrijk ontwerp te maken. Bij het binnenlopen van de woning werd ze overrompeld door de mooie glas-in-lood ramen en het lijstwerk. Dit wou ze accentueren in het ontwerp. Inspiratie voor het ontwerp kwam uit een schilderij van Inés Longevial en is uniek door de bijzondere kleurcombinaties. De uitdaging was het kleurgebruik. Om zoveel mogelijk kleuren toe te passen, zonder dat het op een circus gaat lijken. Anouk vindt dat dit perfect is samengekomen in haar ontwerp.

“Als ik de € 400,- win, dan ga ik dit geld investeren in mijn eigen bedrijf “studio NOOCS””

Residance van Oranje
Lindsey Noorman

Bij het maken van dit ontwerp was het uitgangspunt in een rustige zachte sfeer thuiskomen en zo goed mogelijk gebruik te maken van de ruimte maar ook het prachtige uitzicht over zee wat je hebt vanuit het penthouse.

Voor Lindsey is het altijd al een droom om aan het water te wonen en het liefst aan de zee. De rust die je daar ervaart als je van een drukke dag thuiskomt vindt ze geweldig. Deze gedachtes heeft ze dan ook in haar project laten terug komen en zo ben is ze terecht gekomen bij het nieuwbouw project Residance van Oranje.

“Iedere stem betekent voor mij waardering voor mijn project maar ook de motivatie om in de toekomst nog meer uit mezelf te halen.

Als ik de 400 euro zou winnen zou ik deze investeren in het veder ontwikkelen van mijn kennis in de interieurbranche.”

To top

Blijf altijd geïnspireerd, volg ons!

Volg jij ons al op social media? Kijk op Instagram, Facebook en natuurlijk Pinterest voor inspiratie, woontips, woontrends, nieuws en meer.