Industrieel interieur


Industrieel interieur

Een industrieel interieur is stoer, robuust en bovenal groots. Natuurlijke materialen en een ruwe afwerking staan centraal in het industrieel wonen. Met industriële meubels creëer jij heel eenvoudig de sfeer van een grote fabriek of oud schoolgebouw. Wil je niet meteen jouw volledige interieur veranderen? Ook met een aantal kleine woonaccessoires creëer je al een industrieel interieur!

Ruwe materialen

Kenmerkend voor industrieel wonen is het gebruik van ruwe en onafgewerkte materialen. Metaal, hout, beton en leer zijn veelvoorkomende materialen bij industriële meubels. Combinaties van hout en metaal zien wij vooral bij Industriële tafels en kasten, terwijl metaal en leer het erg goed doen bij stoelen en banken. Het mooie van deze materialen is dat ze een stoerdere uitstraling krijgen door het vele gebruik. Door de jaren heen zie jij jouw interieur veranderen!

Industriële kleuren

Een industrieel interieur is vaak niet erg kleurrijk. Donkere en neutrale tinten voeren de boventoon. Ook wordt er in veel gevallen voor gekozen om materialen onbehandeld te laten. Denk bijvoorbeeld aan het grijze van beton of onbehandeld metaal. Toch hoeft dit niet meteen te betekenen dat je een kil interieur krijgt. Donkere tinten als groen of bruin geven jouw industriële interieur warmte en gezelligheid.
Wil jij juist een licht geheel creëren? Kies dan voor lichte kleuren op de muur. Met lichte kleuren creëer je namelijk rust en ruimte en zorg je voor overzicht in huis. Kleuren als wit en lichte grijstinten zien wij steeds vaker terugkomen in een industrieel interieur. Wees ook niet bang om andere kleuren met elkaar te combineren. De industriële woonstijl laat zich namelijk enorm makkelijk combineren!

Combineren met een industrieel interieur

Industrieel wonen betekent niet direct dat je een volledig industrieel interieur hoeft te creëren. Industriële meubels kunnen namelijk ook prima gecombineerd worden met andere woonstijlen. Kies bijvoorbeeld voor een mix van industrieel en modern of ga juist voor industrieel met een vleugje landelijk. Door te combineren met verschillende woonstijlen geef je een eigen draai aan jouw interieur en creëer je een unieke woonstijl!

Industriële meubels bij Woonmall Alexandrium

Ben jij op zoek naar de mooiste meubels voor een industrieel interieur? Dan ben je bij Woonmall Alexandrium aan het juiste adres! Met ruim 55 woonwinkels onder één dak kan jij ongestoord inspiratie opdoen en vind je de nieuwste industriële woonaccessoires en meubels. Kom langs en vind alles voor jouw industriële interieur bij Woonmall Alexandrium!

To top

Blijf altijd geïnspireerd, volg ons!

Volg jij ons al op social media? Kijk op Instagram, Facebook en natuurlijk Pinterest voor inspiratie, woontips, woontrends, nieuws en meer.