Landelijk interieur


Landelijk interieur

Een landelijk interieur staat voor warmte en gezelligheid. Grote, zachte meubels, rustige kleuren en natuurlijke materialen creëren een knus en huiselijk gevoel en vormen de basis van de landelijke woonstijl. Wil jij ook graag een landelijke woonstijl in huis halen, zonder grote aanpassingen te moeten doen? Met een aantal landelijke meubels kom jij al heel ver!

Rustige en warme kleuren

Veelgebruikte kleuren in een landelijk interieur zijn wit, grijs, taupe of diverse aardetinten. Deze worden vaak gecombineerd met natuurlijke kleuren, waardoor het voelt alsof jij een stukje buiten naar binnen haalt. Zorg ervoor dat je volledige muren in één kleur doet, om de rust in huis te bewaren.
Niet alleen de muren in een landelijk interieur hebben vaak een rustige kleur, ook de vloer moet mooi in het geheel passen. Houten vloeren, grote stenen plavuizen of een heuse gietvloer passen erg goed in een landelijk interieur!

Natuurlijke materialen

Typerend voor landelijke meubels zijn natuurlijke en robuuste materialen, aangevuld met zachte stoffen voor banken, stoelen, kussens en (vloer)kleden. Materialen als hout en rotan komen veel terug in landelijke woonaccessoires. Grotere meubels als tafels en kasten zijn vaak van robuust hout, hier en daar aangevuld met glas en metaal.
Banken, kussen en kleden zijn dan weer precies het tegenovergestelde van de robuuste materialen van tafels en kasten. Zachte stoffen als wol, linnen en katoen worden veel gebruikt op banken, stoelen, plaids en vloerkleden. Deze zachte materialen geven juist dat warme en gezellige gevoel dat zo typerend is voor de landelijke woonstijl.

Combineren met een landelijk interieur

Een landelijk interieur valt erg goed te combineren met andere woonstijlen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een modern landelijke stijl of een combinatie van landelijk en industrieel? Met een aantal landelijke woonaccessoires kom jij al een heel eind en kan jij jouw favoriete woonstijlen met elkaar combineren!

Shop jouw landelijke meubels bij Woonmall Alexandrium

Zoek jij landelijke meubels voor in jouw interieur of wil jij juist inspiratie opdoen voordat jij aan een landelijk interieur begint? Dan ben jij bij Woonmall Alexandrium aan het juiste adres! Met ruim 55 woonwinkels onder één dak zijn wij dé plek om ongestoord inspiratie op te doen en de mooiste landelijke meubels en woonaccessoires te shoppen!

To top

Blijf altijd geïnspireerd, volg ons!

Volg jij ons al op social media? Kijk op Instagram, Facebook en natuurlijk Pinterest voor inspiratie, woontips, woontrends, nieuws en meer.