Minimalistisch interieur


Minimalistisch interieur

Houd jij van rust, ruimte en veel licht? Dan is de minimalistische woonstijl echt iets voor jou. De strakke look en neutrale kleuren maken van een minimalistisch interieur een oase van rust en ruimte waarin iedereen zich thuis voelt. Wil jij zelf ook aan de slag met een minimalistisch interieur? Begin dan echt vanaf de basis en onthoud: less is more.

Kies voor neutrale kleuren en materialen

Om de rust van een minimalistisch interieur te creëren is het belangrijk om felle kleuren en drukke prints zo veel mogelijk te vermijden. Maak gebruik van neutrale tinten als zwart, wit of grijs of lichte aardetinten. Heb jij een basiskleur gekozen? Zorg dan dat deze zo veel mogelijk terugkomt in jouw interieur, bijvoorbeeld op de vloer of in grotere meubels zoals de bank of tafel. Wil jij toch wat kleur in huis halen? Doe dat dan met een aantal opvallende woonaccessoires zoals kussens of woondecoraties.
Naast het gebruik van rustige kleuren is het ook belangrijk om zo veel mogelijk voor gladde en vlakke materialen te kiezen. Dit begint al met de vloer. Kies voor een gietvloer, betonnen vloer of strak afgewerkte houten vloer. Minimalistische meubels en woonaccessoires worden vaak gemaakt van metaal, hout, glas of leer of een combinatie van deze materialen.

Houd het overzichtelijk

De minimalistische woonstijl beperkt zichzelf tot de basis. Alle meubels zijn functioneel en hebben een duidelijk doel in het interieur. Dit betekent dus ook dat een overdaad aan losse items een absolute no-go is. Door middel van strakke, dichte kasten kan jij al jouw spullen kwijt zonder dat ze direct in het zicht liggen. Heb jij alsnog te veel spullen in huis? Wees ook niet bang om bepaalde items een andere plek in huis te geven of weg te doen.

Zorg voor voldoende natuurlijk licht

Natuurlijk licht is een absolute must in een minimalistisch interieur. Grote en hoge ramen zijn ideaal om jouw woning goed te verlichten, maar helaas heeft lang niet iedereen een grote raampartij tot zijn beschikking. Gelukkig kan jij door middel van de juiste materialen het gevoel van natuurlijk licht versterken. Gladde en weerspiegelende oppervlaktes weerkaatsen het licht verder de ruimte in. Uiteraard wil jij ook na zonsondergang zo veel mogelijk licht in huis halen. Kies dn voor plafondspots of een mooie hanglamp die als echte blikvanger dient.

Combineer met een minimalistisch interieur

De minimalistische woonstijl is niet alleen een prachtige woonstijl, maar vormt ook een uitstekende basis voor de meest uiteenlopende combinaties. Kies bijvoorbeeld voor een combinatie van minimalistisch en Scandinavisch of ga juist voor een gewaagde combi van minimalistisch en industrieel. Met strakke muren en vloeren heb jij een perfect canvas om jouw woonwensen op los te laten!

Shop een minimalistisch interieur bij Woonmall Alexandrium

Ben jij op zoek naar een nieuw interieur of wil jij gewoon ongestoord wooninspiratie opdoen? Dan ben jij bij Woonmall Alexandrium aan het juiste adres. Met ruim 55 woonwinkels onder één dak vind jij altijd de laatste trends op het gebied van wonen. Ontdek de uiteenlopende collecties en vind de mooiste items voor een minimalistisch interieur bij Woonmall Alexandrium!

To top

Blijf altijd geïnspireerd, volg ons!

Volg jij ons al op social media? Kijk op Instagram, Facebook en natuurlijk Pinterest voor inspiratie, woontips, woontrends, nieuws en meer.