Natuurlijk interieur


Natuuurlijk interieur

Is het buitenleven echt jouw ding en haal jij graag de natuur in huis? Dan is de natuurlijke woonstijl echt iets voor jou! Natuurlijke, onbehandelde materialen en aardse kleuren vormen een prima basis voor deze pure en duurzame woonstijl. Of jij nu een volledige make-over wilt of rustig wilt beginnen met het toevoegen van natuurlijk woonaccessoires, wanneer jij kiest voor een natuurlijk interieur wil jij nooit meer iets anders!

Natuurlijke materialen

In een natuurlijk interieur kan er natuurlijk maar één ding centraal staan: natuurlijke materialen. Tafels en kasten van ruw, onbehandeld hout, stoelen en manden van riet en een leren bank of stoel doen het erg goed in de natuurlijke woonstijl. Ook stof, metaal en glas zien wij vaak terug in natuurlijke meubels en woonaccessoires. Belangrijk is wel om zo veel mogelijk de natuurlijke vormen van de materialen te gebruiken. Rechte lijnen en hoeken komen bijna niet voor in een natuurlijk interieur.
Om het rustige en natuurlijke gevoel vast te houden adviseren wij om natuurlijke en aardse tinten te gebruiken. Wit, grijs of beigetinten vormen een prachtige basis. Wil jij graag contrast creëren? Kies dan voor een donkere natuurlijke tint, zoals groen. Met kleine accessoires en decoraties kan jij ook wat kleur in jouw interieur brengen. Kussens en plaids zijn bijvoorbeeld ideale woonaccessoires waarmee jij op een makkelijke manier kleur in huis haalt!

Bloemen en planten

Met een natuurlijk interieur haal jij de natuur in huis. Daarom kunnen planten en bloemen ook niet ontbreken. Of jij nu voor een grote plant kiest of juist voor een variatie aan kleine planten, met wat groen in huis creëer jij al snel een natuurlijk gevoel in huis. Varieer met verschillende planten en verspreid ze door huis of zet ze juist bij elkaar om zo een kleine oase van groen te creëren. Met planten en bloemen laat je een natuurlijk interieur leven.

Combineren met een natuurlijk interieur

Een natuurlijk interieur vormt een prachtige basis voor de mooiste combinaties met andere woonstijlen. Zo lopen een natuurlijke en bohemian woonstijl bijvoorbeeld naadloos in elkaar over. Ook natuurlijk en klassiek passen erg goed bij elkaar. Wil jij juist een wat gewaagdere combinatie? Kies dan voor een mix van natuurlijk en industrieel, waarbij de natuurlijke materialen de verbindende factor zijn.

Een natuurlijk interieur met Woonmall Alexandrium

Zoek jij naar een nieuw interieur of wil jij eerst nog inspiratie opdoen? Bij Woonmall Alexandrium vind jij ruim 55 woonwinkels met de laatste trends en mooiste meubelen voor een natuurlijk interieur. Kom snel een keer langs en laat je inspireren en adviseren in één van de vele woonwinkels in Woonmall Alexandrium!

To top

Blijf altijd geïnspireerd, volg ons!

Volg jij ons al op social media? Kijk op Instagram, Facebook en natuurlijk Pinterest voor inspiratie, woontips, woontrends, nieuws en meer.