Scandinavisch interieur


Scandinavisch interieur

Lichte kleuren, strakke vormen en natuurlijke materialen. Een Scandinavisch interieur is een oase van licht en rust. Het is dan ook niet voor niets dat de Scandinavische woonstijl al jarenlang een geliefde woonstijl is. Kies ook voor deze rustige en pure woonstijl en shop de mooiste Scandinavische meubels bij Woonmall Alexandrium.

Kies voor licht

In de Scandinavische winter gaat de zon al vroeg onder, waardoor licht in huis erg belangrijk is. De basis van een Scandinavisch interieur wordt dan ook gevormd door lichte tinten, zoals wit, grijs of zachtroze. Deze tinten worden gecombineerd met andere zachte of neutrale kleuren. Zwarte details en meubels zorgen voor een mooi contrast met de lichte basis. Vermijd felle kleuren en zorg voor een zacht en rustig kleurenpallet.
Naast het gebruik van lichte kleuren speelt natuurlijk licht ook een grote rol in een Scandinavisch interieur. Grote ramen met lichte raambekleding zorgen voor een overdaad aan natuurlijk licht, wat door de lichte kleuren op een mooie manier door het hele huis verspreid wordt.

Natuurlijke materialen

Hout is onmisbaar in de Scandinavische woonstijl. Banken, kasten tafels en zelfs de vloeren zijn in veel Scandinavische woningen volledig van hout gemaakt. Lichte houtsoorten passen perfect bij de Scandinavische woonstijl. Andere veelgebruikte materialen zijn metaal, rotan en stof. Deze materialen zorgen niet alleen voor een natuurlijke uitstraling, maar zijn ook nog eens erg duurzaam, waardoor jij direct een bijdrage levert aan het milieu.

Functioneel en strak

In een Scandinavisch interieur vind je weinig uitgesproken details of rare vormen. Alles draait om strakke en functionele vormen. Prachtige houten tafels, lichte stoffen banken en eenvoudige woonaccessoires zijn onmisbare items in een Scandinavisch interieur. Probeer niet veel meer dan het noodzakelijke in huis te plaatsen om een rustige en opgeruimde uitstraling te creëren.

Combineren met een Scandinavisch interieur

Een Scandinavisch interieur vormt een prachtige basis voor de meest uiteenlopende combinaties. Een veel geziene combinatie is bijvoorbeeld een mix van Scandinavisch en modern, aangezien deze stijlen grote overeenkomsten vertonen. Wil jij liever wat anders? Probeer dan eens een mix van Scandinavisch en natuurlijk , waarbij de focus vooral op de natuurlijke materialen komt te liggen.

Scandinavisch interieur bij Woonmall Alexandrium

Kan jouw interieur wel een opfrisbeurt gebruiken of wil jij ongestoord wooninspiratie opdoen? Bij Woonmall Alexandrium vind jij de mooiste meubels en woonaccessoires. Met meer dan 50 woonwinkels onder één dak is Woonmall Alexandrium hét adres voor een uitgebreid dagje woonshoppen. Ontdek de laatste collecties en nieuwste trends op het gebied van wonen bij Woonmall Alexandrium!

To top

Blijf altijd geïnspireerd, volg ons!

Volg jij ons al op social media? Kijk op Instagram, Facebook en natuurlijk Pinterest voor inspiratie, woontips, woontrends, nieuws en meer.